keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Terveiset Ruotsinmaalta!

Aloitin helmikuussa tutkijatohtorin unelmatyöni Lundin yliopiston näkötutkimusryhmässä. Torakat ovat vaihtuneet mehiläisiin, ja viimeiset viikot ovat olleet varsin kiireisiä. Uutta opeteltavaa on on aina aluksi paljon, mutta normaalin alkukankeuden lisäksi tällä kertaa painaa päälle myös aikataulu: Huhtikuun alussa lennän kolmeksi kuukaudeksi työskentelemään Panamaan! Panamassa olen melkolailla oman onneni nojassa, eli kaikki uuteen tutkimukseeni liittyvä metodeista välineistön korjaamiseen on opeteltava ennen reissuun lähtöä. Kiirettä on siis pitänyt, joten suokaa anteeksi pitkä blogihiljaisuus!

Nobelia odotellessa saan jälleen työskennellä Ig-nobelistien kanssa 
(graduohjaajani palkittiin vuonna 2005). Ehkä minun alallani on parempi 
tähdätäkin tuonne huumori-Nobeleihin. Toivottavasti apurahoja ei sentään 
makseta  Zimbabwen kymppitriljoonan seteleillä...

Olen lupautunut vetämään tänä perjantaina lukupiirin omavalintaisesta tutkimusartikkelista. Löysin innostavan jutun kimalaisten kyvystä nähdä taustasta heikosti erottuvia maamerkkejä. Tutkimuksessa yhdistyvät käyttäytyminen ja sähköfysiologia virtuaaliympäristössä, eli se on juuri minun tiedehermoani kutkuttavalta alueelta. Odotan jo innolla esityksen jälkeistä keskustelua! Täten lupaan kirjoittaa kyseisestä artikkeista pääkohdat esitykseni jälkeen myös tänne

Pyrin jossain vaiheessa kirjoittamaan myös uuden tutkimukseni taustoista, jahka olen hieman enemmän sinut kokonaisuuden kanssa. Todennäköisesti blogi päivittyy jatkossakin varsin verkkaisen tahtiin. 

Mukavaa hiihtolomaviikkoa pohjoissuomalaisille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti